loadingimg

Wczytuję dane...
  • Rejestracja

  • Użytkownicy online: 0
  • Aktualny czas:
0
  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN

Niskowęglowodanowe oszustwo

T. Collin Campbell
Produkt dostępny!
1 szt.
    • Rok wydania: 
    • 2014
    • Język: 
    • polski
    • Waga [kg]: 
    • 0.16
    • Oprawa: 
    • miękka
    • Ilość stron: 
    • 116
    • Indeks: 
    • K00380
  • poprzedni
  • /
  • następny
Cena:
21,00 PLN
Wysyłka od: 8.00 PLN
KUP TERAZ!
21,00 PLN
Wysyłka od: 8.00 PLN
  • Producent: Galaktyka
  • Model: K00380
  • Realizacja zamówienia: 48 godzin

średnia: 0.0  ocen: 0
  • Opis produktu
  • Opinie Klientów

Od ponad czterdziestu lat T. Colin Campbellnależy do czołówki naukowców zajmujących się badaniami nad żywieniem. Campbell  jest zasłużonym, emerytowanym już profesorem Katedry Biochemii Odżywiania im. Jacoba Goulda Schurmana na Uniwersytecie Cornella. Jest beneficjentem ponad siedemdziesięciu grantów naukowych oraz autorem lub współautorem ponad trzystu artykułów naukowych i wielu książek. Badanie chińskie, opisane w Nowoczesnych zasadach odżywiania, to zwieńczenie jego dwudziestoletniej współpracy z uniwersytetami Cornella i Oxford oraz z Chińską Akademią Medycyny Profilaktycznej.


Doktor Campbell po raz kolejny daje nam do ręki książkę, która ujawnia skrywaną dotąd prawdę o węglowodanach i białkach. Na co dzień spotykam ludzi, którzy nie chcą słyszeć o zmianie dotychczasowego sposobu odżywiania i nie są gotowi ograniczyć spożycia mięsa i cukru. A my już wiemy, które pokarmy zapewniają długie i zdrowe życie. Jesteśmy też świadomi tego, które z wyborów żywieniowych prowadzą do pogorszenia zdrowia. Wysiłek, jaki włożymy w jego poprawę, opłaci się stukrotnie. Najdłużej żyjące społeczeństwa spożywały niewielkie ilości produktów zwierzęcych. Jednak w miarę przechodzenia z okazjonalnego do codziennego ich spożywania, ludzie zaczęli częściej zapadać na choroby serca i choroby nowotworowe. Jeżeli zaakceptujesz naukę i logiczne podejście przedstawione przez dr. Campbella, zwiększysz swoje szanse na długie i zdrowe życie.
Lidia Trawińska
dietetyk, założycielka Centrum Medycznego VIMED


NAUKOWE FAKTY O DIETACH WYSOKOBIAŁKOWYCH I WYSOKOTŁUSZCZOWYCH


Moda nakręca sprzedaż, wiadomo. Chwytliwych diet i sposobów żywienia jest mnóstwo – co chwilę inne. Marketingowcy sprytnie podpowiadają, która dieta jest dla nas IDEALNA. Jednak rzadko kiedy rozumiemy, jak działa, dlaczego przynosi skutki i czy przypadkiem nie może zaszkodzić. Doktor Campbell rozprawia się z mitami. Chcesz być zdrowy? Bądź mądrzejszy!
Paulina Holtz,
aktorka, mama, miłośniczka jogi i biegania


Wszyscy dobrze znamy powtarzane do znudzenia hasło: „Prawdziwym powodem, dla którego nie możesz schudnąć, są węglowodany”. Miliony ludzi, usiłując pozbyć się zbędnych kilogramów, wybierają diety niskowęglowodanowe. Marketingowe slogany twórców poszczególnych diet mogą się od siebie różnić, ale wszystkie łączą dwa podstawowezałożenia: potępienie węglowodanów oraz uznanie mięsa i tłuszczu za podstawowe źródła kalorii. Nawet ostatni krzyk mody – dieta paleo – choć kładzie większy nacisk na produkty pełnoziarniste, jest jedynie kolejną wariacją na temat węglowodanowej obsesji.


Doktor Campbell wyjaśnia, dlaczego diety niskowęglowodanowe stanowią poważne zagrożenie zdrowotne. Omawia błędne założenia, z których bierze się przeświadczenie, że węglowodany są niezdrowe, i pokazuje, dlaczego przekonanie to wciąż się utrzymuje, mimo wielu dowodów przemawiających za jego nieprawdziwością.

Polecamy